Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

marți, 22 martie 2016

Top 3

 Imaginea mea 
( reflectata printr-o poza ) 



  • Top imagini in care se regasesc diferite citate care ma reprezinta : 

TOP 1 :   















TOP 2 : 












TOP 3 : 



luni, 21 martie 2016

Hai sa aflam !

Intrebari despre educatie 


1.Cum se face acomodarea copiilor?

   Dupa parerea mea este unul din criteriile esentiale, pentru ca de etapa de acomodare depinde reusita integrarii copilului in colectivitate. Fiecare parinte are pareri diferite despre cum ar trebui facuta acomodarea, nu voi insista aici asupra subiectului, dar este important ca dorintele parintilor sa se potriveasca bine cu ceea ce ofera gradinita pentru adaptarea din primele saptamani.

2.Exista un sistem de supraveghere video?
 

  Aceasta este o informative foarte utila, pentru ca parintele sa isi poata vedea copilul atunci cand este la gradinita. de asemenea trebuie intrebat ce zone sunt acoperite de sistemul video, adica daca se vede doar sala de activitati sau si cea de masa si de somn.
3.Ce metode de educatie se folosesc si cum se aplica acestea ?

   Intrebarea este utila mai ales la gradinitele cu metode alternative de educatie, unde este important ca parintii sa stie cum sunt aplicate principiile acelei metode in activitatile copilului, mai ales ca abordarile difera destul de mult de la o gradinita la alt . 

Cele 8 metode

8 metode prin care să dezvoltam gandirea




1. Încearcă lucruri noi :
Indiferent de natură, încearcă lucruri noi. Încearcă un nou stil de muzică, un nou tip de mâncare, noi tipuri de activitate. Călătorește dacă nu ai facăt-o. Fă-ți o listă cu locurile pe care ți-ar plăcea să le vizitezi și du-te acolo. Încearcă lucruri noi și vezi care ți se potrivește.
2. Pune-ți întrebări în legătură cu orice :
Indiferent că este o credință pe care o ai, o idee sau chiar și o activitate, învață să te autoevaluezi și să îți pui întrebări în legătură cu orice. Înainte de a cere părerile celorlalți, cere-ți o părere ție și gândește totul din cât mai multe perspective.
3. Obișnuieste-te cu negativitatea celorlalti :
Cei cu gândire convențională vor avea mereu ceva negativ de spus și în mod sigur nu vor fi de acord cu tine, așa că învață să te obișnuiești cu astfel de oameni și cu părerile pe care acești oameni le au. Atât timp cât vei ține cont de spusele lor, dezvoltarea unei gândiri „out of the box” va fi imposibilă.
4. Părerile diferite față de ale tale
Discută cu cei care au o părere diferită de a ta și încearcă să le înțelegi ideile. Acceptă-le punctele de vedere, cu toate că sunt diferite de ale tale, și încearcă să găsești acele detalii care îți vor fi benefice sau te vor ajuta.
5. Discută cu oamenii diferiți :
Fie că sunt mai tineri, mai bătrâni, pensionați, din alte țări, cu diferite meserii, cu diferite gusturi, etc. discută cu aceste persoane și învață din experiențele pe care le-au trecut. Te-ar putea uimi cât de multe au ceilalți de spus.
6. Încearcă lucruri noi și nesigure :
S-ar putea ca multe din ideile care-ți vin în minte să nu fie atât de sigure precum altele sau precum așteptările tale. Însă, acelea care nu necesită prea multe resurse ar trebui încercate fără vreun semn de întrebare. Tot ce ai nevoie este o doză de nebunie ( pe care sunt sigur că o ai ) și multă voință și perseverență.
7. Învață din ceea ce nu funcționează :
Se întâmplă de prea multe ori ca atunci când ceea ce întreprindem nu ne atinge așteptările, să ne împotmolim atât de rău încât să renunțăm. Eșecul nu este acel lucru de care ar trebui să ne temem, așa cum ni s-a tot transmis până acum. Eșecul este acel lucru din care trebuie să învățăm cât mai multe cu putință, pentru a ne asigura că acesta nu se repetă în exact aceleași ipostaze.
8. Nu te lua prea în serios :
Umorul este o sursă excelentă pentru creativitate. Zâmbește cât mai des, mai ales atunci când lucrurile nu merg așa cum vrei tu. Indiferent care ar fi situația, zâmbește și ai grijă ca activitățile pe care le întreprinzi să aibă și o doză de amuzament.
Aceste 8 activități reprezintă un prim pas și au scopul de a crea un șablon în gândirea și obiceiurile tale ce te vor face să te simți mult mai confortabil cu toate noile idei, în general. Odată ce creezi această fundație, vei fi pregătit să faci următorii pași, devenind mult mai deschis către ideile noi.

Despre blogul " psihologia educatiei in viata "

http://puimirelapsiholog.blogspot.ro/



  • Imaginea blogului :
  • Cele mai populare postari : 

  • Un material interesant : 




joi, 10 martie 2016

Scoala altfel

Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” 

       Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 18-22 aprilie 2016 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.  
    Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
     Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 18 aprilie 2016. Activităţile propuse exced curriculumul naţional şi sperăm să aducă plus-valoare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi.
    Partenerii Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice în acest demers sunt numeroși. În primul rând, e fiecare dascăl şi elev din România. Totodată, ne bucurăm de sprijinul structurilor reprezentative ale elevilor, prin intermediul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi al organizaţiilor non-guvernamentale care se vor implica direct, prin proiecte implementate voluntar şi gratuit la nivelul şcolilor.

Aceste activități se vor organiza sub diferite forme, de exemplu: 

- ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică;

 - competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului; 
- mese rotunde, dezbateri; 
- activități de voluntariat sau de interes comunitar; 
 

- proiecte comunitare, de responsabilitate socială; 
 - schimburi de experiență; 
- vizite de studii; - tabere/școli de creație sau de cercetare;
 - parteneriate educaționale și tematice la nivel de unități de învățământ, pe plan intern și internațional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă și în proiecte.





miercuri, 9 martie 2016

Mediul virtual

  

   Drepturile de autor

    in mediul virtual 



    Realitatea virtuala ( RV. ) este o metodoligie noua care imbina informatica , optica si robotica . In universul perceptibil , realitatea virtuala defineste spatiul care se suprapune realului ,fara a interfera cu el . Incursiunea in virtual este o calatorie intr-o regiune improbabila , generata din date numerice stocate in caculator .      Realitatea virala este , in sensul etimologic al cuvantului , o utopie : este in fapt , un " non-spatiu " , ea propune o calatie catre caieri . 

Termenul de realitate virtuala , intrat in limbajul curent adica si " mediul virtual " pune accnetul  mai ales pe implicatia imersiunii omului in lumea artificiala . Termenul " mediu " exclude ambiguitatea atasata cuvantului " realitate " , el marcheaza distanta fata de simulare care presupune reproducerea exacta a realitatii .  Acest termen evoca imersiunea , pozitia operantorului in centrul universului care se construieste imprejurul sau .       

Mediul virtual asigura o experienta multidimensioala , generata total sau partial de calculator si susceptibila de a fi validata sau nu de participantul pe plan cognitiv . Realitatea virtuala nu a inventat lumile virtuale ,ea le-a imprumutat de la simulare , care a precedat realitatea virtuala .     

Despturile de autor sau copyright reprezinta ansamblul prerogativelor de care se bucura autorii cu referire la operele create . Instutia dreptului de autor este instrumentul de protectie a creatorilor si operelor lor .

  

   Autorul poate fi doar o persoana fizica care in urma unui efort creativ independent a relizat o creatie .
 Proprietatea intelectuală este intangibilă chiar dacă manifestarea sa exterioară este una vizibilă sau exprimată material. Astfel, o pictură este un obiect tangibil, dar obiect al proprietăţii intelectuale îl reprezintă creativitatea autorului.
   Proprietatea intelectuală este rezultatul unei activităţi umane chiar dacă în timpul creaţiei intervine şi un aparat, precum computerul în cazul persoanei care realizează un program pentru calculator.
    Titularul dreptului intelectual are capacitatea legal recunoscută de a autoriza sau interzice accesul anumitor persoane la creaţia sa în sens de utilizare, reproducere, etc.
                           
Legea copyrightului impiedica folosirea neautorizata(reproducerea, republicarea, obtinerea de foloase materiale, etc.) a materialelor ce se supun acestei legi. Proprietarul de drept al materialului in cauza si numai acesta, poate autoriza reproducerea electronica sau sub orice alta forma, multiplicarea si distribuirea acestuia. Cand un anume autor incalca legea copyright-ului acesta comite o infractiune.
      In momentul in care un provider de internet constata ca un anume utilizator incalca dreptul de autor asupra unui material oarecare, contul de internet poate fi dezactivat. Mai mult, daca asemenea informatie este gazduita pe un site oarecare acelasi provider poate bloca accesul utilizatorilor la respectivul site si/sau stergerea contului celui ce incalca legea.

         In momentul in care un provider de internet constata ca un anume utilizator incalca dreptul de autor asupra unui material oarecare, contul de internet poate fi dezactivat. Mai mult, daca asemenea informatie este gazduita pe un site oarecare acelasi provider poate bloca accesul utilizatorilor la respectivul site si/sau stergerea contului celui ce incalca legea.
Internetul, drepturile de autor si pirateria sunt subiecte din ce in ce mai studiate si analizate in ultimul timp la nivel global. Sunt problemele cu care ne confruntam foarte des, in diverse circumstante.

 
 
Internetul
 reprezinta pentru fiecare dintre noi mai mult decat o sursa de informatii, este "prietenul" nostru de zi cu zi. Desi, la prima vedere acesta reprezinta un lucru foarte util, el este cel care ne ocupa cea mai mare parte din viata noastra.

luni, 7 martie 2016

Despre blogul lui Anca

 http://ancatirca.blogspot.ro/   


  • Imaginea blogului

Blogul lui Anca dezvaluie o noua viziune despre eductie .


  • Carti publicate



  • Meniul blogului 


Ce putem afla !


1



1. Cum se descurcă un copil educat acasă în societate?

    Mediul competitiv și lipsa atenției individualizate scot deseori la iveală ce e mai rău în copii. Mare parte din interacțiunile dintre elevi sunt de natură negativă (conflicte, etichetări, marginalizări etc.). Violența din mediul școlar nu este doar un bun subiect de știri, este o realitate de care trebuie să fim conștienți atunci când alegem tipul de educație pe care îl vor primi copiii noștri.

2.De ce aleg părinții să-și educe acasă copiii?

    Există părinți din orice categorie filozofică, religioasă, politică, economică și rasială care au ales educația acasă. Mulți dintre părinții care au ales educația acasă sunt de părere că mediul social din școlile de astăzi este dăunător pentru copii și nu sprijină creșterea lor intelectuală și socială. Alții își doresc să joace un rol important în educația propriilor copii și să cultive o relație apropiată cu aceștia.

3.Cum știu dacă copilul învață?

     Copiii învață non-stop, încă de la naștere. Asta sunt ”programați” să facă. La fel ca în primii ani, poți afla multe despre ei petrecând timp de calitate cu ei și observându-i cu atenție. Observarea este de departe cea mai elocventă formă de evaluare, fiind flexibilă și lipsită de prejudecăți privind ce ar trebui un copil să știe la o anumită vârstă. Ia în calcul întreaga persoană a copilului și se concentrează pe ce știe el, nu pe ce nu știe.
4. De unde isi pot procura parintii informatii ? 

->  Internet: inspectoratele şcolare generale vor crea, pe prima pagină a site-urilor lor, o secţiune- Înscrierea în învăţământul primar 2015, care poate fi accesată şi de pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, din secţiunea similară.

-> Direct de la şcoli, cu ocazia evenimentului Ziua porţilor deschise. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest Pagina 5 din 5 eveniment public într-una din zilele din intervalul 18-26 februarie. Părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.


-> De la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 - 2016, în învăţământul primar. 







Converional vs neconventional




neconverional = spontan , plin de naturalete ,  lucru care nu este impus pe o perioada indelungata . 



  • Diferenta dintre convențional și neconvenționala este urmatoarea :
1 ) Gandirea convetioanala : 
-  gandire sigura ;
- evitarea exprimarii openiilor pentru a nu intra in conflicte
- urmeaza trenduri ;
- gandire lipsita de riscuri ;
- au o gandire negativa
- nu se intreaba de ce lucrurile sunt asa cum sunt 
- continua sa foloseasca stategii neeficiente in ciuda constientizarii alternativelor ; 
- nu doresc sa gandeasca , prefera task-urile reperabile 
- accepta lucrurile asa cum sunt.
2) Gandirea neconvetionala :
- gandesc si actioneaza diferit fata de majoritatea oamenilor ; 
- reevalueaza totul , inclusiv propriile credinte si asumptii , schimbandu-le in caz ca este necesar ;
- nu sunt limitati la oameni 
- dorewsc sa faca si sa invete lucruri noi chiar daca acestea nu vor functiona dupa asteptari 
- eprima intr-un mod deschis tot ceea ce gandesc
- valorifica gandirea si creeaza una noua 
- intregreaza idei nebunesti in idei noi si solutii . 


  Toată lumea s-a născut cu o gândire neconvențională, iar pentru a te convinge, observă un copil și vei vedea câtă creativitate și liberă gândire are. Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă a copiilor, aceștia sunt învățați să fie la fel ca restul lumii, fie în familie, fie la școală, etc. Aceștia sunt învățați să-și dezvolte o gândire convențională.




Despre blogul " printe nori "




http://dpnori.blogspot.ro/

  • Imaginea blogului :
Acest blog prezinta activitati practice realizate pas cu pas ,  o multitudine de volume de povesti si multe alte lucruri interesant .





  • Materiale :  


Brad de Craciun 
 CD - povesti















Numaratoare









Brad de Craciun



Online vs offline

 

 

 Online si offline  














On-line și off-line (scrise și online, respectiv offline) sunt stările de a fi conectat la, respectiv deconectat de la, o rețea sau un sistem de comunicare, de energie etc. Termenii care denumesc aceste stări sunt anglicisme:






on-line = în linie, pe linie, în rețea (sens: legat la rețea);




 


  

 
off-line = scos din linie sau 
din rețea; pronunție: