Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

luni, 7 martie 2016

Ce putem afla !


1



1. Cum se descurcă un copil educat acasă în societate?

    Mediul competitiv și lipsa atenției individualizate scot deseori la iveală ce e mai rău în copii. Mare parte din interacțiunile dintre elevi sunt de natură negativă (conflicte, etichetări, marginalizări etc.). Violența din mediul școlar nu este doar un bun subiect de știri, este o realitate de care trebuie să fim conștienți atunci când alegem tipul de educație pe care îl vor primi copiii noștri.

2.De ce aleg părinții să-și educe acasă copiii?

    Există părinți din orice categorie filozofică, religioasă, politică, economică și rasială care au ales educația acasă. Mulți dintre părinții care au ales educația acasă sunt de părere că mediul social din școlile de astăzi este dăunător pentru copii și nu sprijină creșterea lor intelectuală și socială. Alții își doresc să joace un rol important în educația propriilor copii și să cultive o relație apropiată cu aceștia.

3.Cum știu dacă copilul învață?

     Copiii învață non-stop, încă de la naștere. Asta sunt ”programați” să facă. La fel ca în primii ani, poți afla multe despre ei petrecând timp de calitate cu ei și observându-i cu atenție. Observarea este de departe cea mai elocventă formă de evaluare, fiind flexibilă și lipsită de prejudecăți privind ce ar trebui un copil să știe la o anumită vârstă. Ia în calcul întreaga persoană a copilului și se concentrează pe ce știe el, nu pe ce nu știe.
4. De unde isi pot procura parintii informatii ? 

->  Internet: inspectoratele şcolare generale vor crea, pe prima pagină a site-urilor lor, o secţiune- Înscrierea în învăţământul primar 2015, care poate fi accesată şi de pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, din secţiunea similară.

-> Direct de la şcoli, cu ocazia evenimentului Ziua porţilor deschise. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest Pagina 5 din 5 eveniment public într-una din zilele din intervalul 18-26 februarie. Părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.


-> De la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 - 2016, în învăţământul primar. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu