Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

luni, 21 martie 2016

Cele 8 metode

8 metode prin care să dezvoltam gandirea




1. Încearcă lucruri noi :
Indiferent de natură, încearcă lucruri noi. Încearcă un nou stil de muzică, un nou tip de mâncare, noi tipuri de activitate. Călătorește dacă nu ai facăt-o. Fă-ți o listă cu locurile pe care ți-ar plăcea să le vizitezi și du-te acolo. Încearcă lucruri noi și vezi care ți se potrivește.
2. Pune-ți întrebări în legătură cu orice :
Indiferent că este o credință pe care o ai, o idee sau chiar și o activitate, învață să te autoevaluezi și să îți pui întrebări în legătură cu orice. Înainte de a cere părerile celorlalți, cere-ți o părere ție și gândește totul din cât mai multe perspective.
3. Obișnuieste-te cu negativitatea celorlalti :
Cei cu gândire convențională vor avea mereu ceva negativ de spus și în mod sigur nu vor fi de acord cu tine, așa că învață să te obișnuiești cu astfel de oameni și cu părerile pe care acești oameni le au. Atât timp cât vei ține cont de spusele lor, dezvoltarea unei gândiri „out of the box” va fi imposibilă.
4. Părerile diferite față de ale tale
Discută cu cei care au o părere diferită de a ta și încearcă să le înțelegi ideile. Acceptă-le punctele de vedere, cu toate că sunt diferite de ale tale, și încearcă să găsești acele detalii care îți vor fi benefice sau te vor ajuta.
5. Discută cu oamenii diferiți :
Fie că sunt mai tineri, mai bătrâni, pensionați, din alte țări, cu diferite meserii, cu diferite gusturi, etc. discută cu aceste persoane și învață din experiențele pe care le-au trecut. Te-ar putea uimi cât de multe au ceilalți de spus.
6. Încearcă lucruri noi și nesigure :
S-ar putea ca multe din ideile care-ți vin în minte să nu fie atât de sigure precum altele sau precum așteptările tale. Însă, acelea care nu necesită prea multe resurse ar trebui încercate fără vreun semn de întrebare. Tot ce ai nevoie este o doză de nebunie ( pe care sunt sigur că o ai ) și multă voință și perseverență.
7. Învață din ceea ce nu funcționează :
Se întâmplă de prea multe ori ca atunci când ceea ce întreprindem nu ne atinge așteptările, să ne împotmolim atât de rău încât să renunțăm. Eșecul nu este acel lucru de care ar trebui să ne temem, așa cum ni s-a tot transmis până acum. Eșecul este acel lucru din care trebuie să învățăm cât mai multe cu putință, pentru a ne asigura că acesta nu se repetă în exact aceleași ipostaze.
8. Nu te lua prea în serios :
Umorul este o sursă excelentă pentru creativitate. Zâmbește cât mai des, mai ales atunci când lucrurile nu merg așa cum vrei tu. Indiferent care ar fi situația, zâmbește și ai grijă ca activitățile pe care le întreprinzi să aibă și o doză de amuzament.
Aceste 8 activități reprezintă un prim pas și au scopul de a crea un șablon în gândirea și obiceiurile tale ce te vor face să te simți mult mai confortabil cu toate noile idei, în general. Odată ce creezi această fundație, vei fi pregătit să faci următorii pași, devenind mult mai deschis către ideile noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu