Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

duminică, 24 aprilie 2016

Dansuri - miscari


Mai jos va prezint trei dansuri creative pentru cei mici : 









Ken Robinson II




- Am sa-ti spun ceva ... 
- Ce anume ?
- Ken Robinson a scris carti ! 
-  Ce carti a scris Ken Robinson ? 
- Vom afla in aceasta postare ! 






marți, 19 aprilie 2016

Educatie II

                             Păreri despre ŞCOALA TRADIŢIONALĂ /  ŞCOALA MODERNĂ




1.Parerile profesorilor :  


Prof. Boamfă Ion - tehnologii„ Evident că şcoala modernă este superioară celei tradiţionale din punct de vedere al dotărilor şi al accesului la informaţii, deşi subiectele la BAC/ADMITERE LICEU sunt mai mult tradiţionale decât moderne. „ ŞCOALA VIRTUALĂ / ŞCOALA REALĂ „ O combinaţie între şcoala virtuală şi cea reală pentru că :
argumente pro şcoala virtuală :
-accesul la informaţie
-posibilitatea de modelare a unor fenomene
-extinderea modalităţilor de evaluare
argumente contra şcolii virtuale :
-dispare interacţiunea umană şi aspectul de educaţie este diminuat in favoarea celui de instruire
-periculos pentru că induce în mintea elevului senzaţia de irealitate
-nu permite motivarea/stimularea elevului printr-o competiţie cu colegii de clasă. “


Prof. Oprea Cătălina – Matematică “Nu prefer o şcoală virtuală 100%, dar prefer o şcoală computerizată cu multe capacităţi didactice.”

Prof. Busuioc Gabriel – Informatică „ Consider că şcoala virtuală nu trebuie sa înlocuiască şcoala reală dacă tehnologia e absolut necesară in şcoala reală. Nu trebuie uitat că şcoala a fost înfiinţată pentru educaţie nu doar pentru formare, iar rolul/factorul uman este foarte important. În acelaşi timp trebuiesc aduse toate noutăţile tehnologice in şcoală „

Prof. Popescu Elena– Limba si Literatura Romana „ E de preferat o şcoală modernă , în primul rând prin dotări şi mod de lucru. Nu cred în şcoala virtuală pentru că este parţială, ca un auxiliar şi ar putea fi folosită totuşi numai ca perfecţionare continuă de-a lungul vieţii dar nu ca formare , deoarece se crează o dezumanizare la nivelul individului. „

Afla mai multe despre .....

Ken Robinson 



Introducere : 
Sir Kenneth Robinson (născut la 04 martie 1950 ) este un autor englez , vorbitor și consilier internațional privind educația în domeniul artelor la guvern .
El a fost director al artelor in scoli de proiect ( 1985-1989 ) si profesor de arte in educatie la Universitatea Warwick ( 1989-2001 ) , iar acum este profesor emerit la aceeasi institutie .

- Videoclipuri :  

În aceast videoclip Sir Ken Robinson pledeaza pentru o schimbare radicală de la școlile standardizate pentru învățare personalizate :



Ken Robinson pledează, într-un discurs amuzant dar emoționant, pentru crearea unuisistem educațional care să încurajeze creativitatea, nu s-o distrugă : 


- Date personale : 



luni, 4 aprilie 2016

Educatia traditionalista vs educatia moderna

Intrebari constructive 

1.Cum ar arata o şcoală modernă ?
  • Elevii sunt pretutindeni în clasă.
  • Ei se grupează / sunt grupaţi potrivit opţiunilor de studiu şi resurselor asigu-rate de profesor.
  • Elevii privesc unii la alţii, faţă în faţă. Ei comunică. Toţi au şansa dialogului efectiv.
  • În parteneriat cu profesorul ei vor găsi răspunsurile…

2.Ce înseamnă de fapt tradiţional ?


Un cadru tradiţional reprezintă acelaşi cadru în care au învăţat şi generaţiile trecute. Acesta se referă la o clasă în care elevii stau câte doi în bancă, aşezaţi pe rânduri paralele în faţa unui profesor . Predarea este realizată prin simpla dictare, eventual, prin scrierea pe tabla neagră, clasică. Ora se bazează pe transmiterea a cât mai multe informaţii,de cele mai multe ori nefolositoare. Şcoala tradiţională oferă cantitate , nu calitate în ceea ce priveşte informaţiile. După cum putem observa şi din poza de mai sus, nici spatiul în care se desfăşoară orele de curs nu este modern.


Cele mai multe şcoli nu dispun de o dotare adecvată cerinţelor zilelor noastre.
Asistăm la o lecţie obişnuită. Elevii sunt în bănci, unii în spatele celorlalţi, câte unul sau câte doi, ca pe vremea străbunicilor. Toţi au privirile aţintite înainte (acolo sunt catedra şi profesorul). Asta li se cere: privirea în faţă.
Unde găsesc ei răspunsurile la confruntările personale? La profesor, în spatele colegului, departe de zidurile şcolii?...

3.Cum se facea educatia acum 30-40  de ani?
Parintii din ziua de azi pare ca sunt supusi unei “nevoi” sociale de a fi parinti mai buni, mai echilibrati, sa schimbe metodele de educatie traditionale. A fi parinte bun este un “trebuie” in anumite cercuri. Copilul este din ce in ce mai des privit ca o persoana, ca personalitate, ca individ.
Pentru parintii nostri lucrurile pareau relativ simple. Copilul trebuia sa asculte de parintele care prin prisma experientei sale stia ce e mai bine pentru copil, ce drum e mai bun de urmat si ce alegere era mai bine sa fie facuta. Buna crestere a copilului se masura prin nivelul de politete, ascultare, supunere, intr-un cuvant prin “cumintenie”.
4.Care este rolul scolii in educarea copiilor?

Educatia data de parinti nu poate depasi o anumita unilateralitate, caci mediul ramane mereu acelasi. In schimb, scoala este prima particica de lume mare, reala, care vine in intampinarea copilului si care il ajuta sa se desprinda intr-o anumita masura de mediul parintesc si sa ii dezvolte constiinta de sine.

5.Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii in educarea celor mici?

Acestea se fac pe fondul lipsei unui suport informational si emotional adecvat privind rolul de parinte. Nu ne nastem parinti, ci devenim parinti, si toti avem nevoie sa invatam si sa exersam cum putem fi parinti mai buni pentru copiii nostri. Uneori, parintii ajung sa isi trateze copiii ca pe niste obiecte. Copiii pot simti atunci ca nu sunt vazuti, nu sunt ascultati, simt ca parerea sau emotiile lor oricum nu conteaza.




Educatie I

Educatia traditionala vs educatia moderna 



“O educaţie bine facută poate întotdeauna să scoată dintr-un suflet , oricare ar fi el, partea folositoare pe care o conţine.” (Victor Hugo)"

Modelul tradiţional de predare nu răspunde noilor tendinţe in didactica modernă, fiind fondat pe „triada învăţare frontală – studiul manualului – chestionarea”, pe un model de învăţare pasiv. În mod tradiţional, cadrului didactic îi revine rolul major şi activ în cadrul procesului didactic (cel de emiţător), acela de a transmite cunoştinţele spre un receptor aproape pasiv, determinat să memoreze şi să reproducă informaţia.
Noul model de învăţare este un model activ şi presupune implicarea directă a elevului în procesul de dezvoltare a capacităţilor de învăţare, în asimilarea cunoştinţelor şi dobândirea gândirii critice. Acest model impune în activitatea la clasă un nou tip de relaţionare pe mai multe direcţii: profesor – elev, elev – elev, elev – profesor, aflate în opoziţie cu tipul unidirecţional profesor – elev ce caracterizează modelul standard.



  Profesorul modern lucrează împreună cu elevii săi, cooperând în vederea reuşitei învăţării.
Rolurile sunt bine stabilite: profesorul stimulează căutarea şi descoperirea, iar elevii se vor ocupa de activităţile de căutare şi descoperire, ei participând activ şi conştient la asimilarea cunoştinţelor şi formarea personalităţii. Astfel, se creează un parteneriat în vederea atingerii obiectivelor propuse, a unui standard cât mai înalt în educaţie. Lucrând împreună cu elevii săi, profesorul poate regla şi ameliora activitatea pe parcursul desfăşurării procesului de predare-învăţare şi, nu în ultimul rând, poate aprecia just valoarea eforturilor de învătare depuse de către elevi pe parcursul activităţilor desfăşurate. Foarte importantă în procesul de învăţământ este strategia de instruire deoarece ea reprezintă modul în care profesorul reuşeşte să aleagă cele mai potrivite metode, materiale şi mijloace, să le combine şi să le organizeze într-un ansamblu, în vederea atingerii obiectivelor propuse.
  Noile tehnologii au produs schimbări, modificări în toate domeniile și era de așteptat ca la un moment dat acest progres să influențeze și procesul de predare-învățare.Astfel elevii sunt nevoiți să învețe să gestioneze un număr impresionant de informații,să le analizeze, să ia decizii să- și dezvolte cunoștințele pentru a face față provocărilor tehnologice actuale. În ceea ce privește personalul didactic, sunt necesare eforturi de formare profesională. 
Totalitatea instrumentelor care aparțin tehnologiei informațiilor și comunicării sunt binecunoscute sub denumirea de TIC. În această categorie aș include: calculatorul, internetul, poşta electronică, imprimanta, videoproiectorul.