Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

marți, 19 aprilie 2016

Educatie II

                             Păreri despre ŞCOALA TRADIŢIONALĂ /  ŞCOALA MODERNĂ




1.Parerile profesorilor :  


Prof. Boamfă Ion - tehnologii„ Evident că şcoala modernă este superioară celei tradiţionale din punct de vedere al dotărilor şi al accesului la informaţii, deşi subiectele la BAC/ADMITERE LICEU sunt mai mult tradiţionale decât moderne. „ ŞCOALA VIRTUALĂ / ŞCOALA REALĂ „ O combinaţie între şcoala virtuală şi cea reală pentru că :
argumente pro şcoala virtuală :
-accesul la informaţie
-posibilitatea de modelare a unor fenomene
-extinderea modalităţilor de evaluare
argumente contra şcolii virtuale :
-dispare interacţiunea umană şi aspectul de educaţie este diminuat in favoarea celui de instruire
-periculos pentru că induce în mintea elevului senzaţia de irealitate
-nu permite motivarea/stimularea elevului printr-o competiţie cu colegii de clasă. “


Prof. Oprea Cătălina – Matematică “Nu prefer o şcoală virtuală 100%, dar prefer o şcoală computerizată cu multe capacităţi didactice.”

Prof. Busuioc Gabriel – Informatică „ Consider că şcoala virtuală nu trebuie sa înlocuiască şcoala reală dacă tehnologia e absolut necesară in şcoala reală. Nu trebuie uitat că şcoala a fost înfiinţată pentru educaţie nu doar pentru formare, iar rolul/factorul uman este foarte important. În acelaşi timp trebuiesc aduse toate noutăţile tehnologice in şcoală „

Prof. Popescu Elena– Limba si Literatura Romana „ E de preferat o şcoală modernă , în primul rând prin dotări şi mod de lucru. Nu cred în şcoala virtuală pentru că este parţială, ca un auxiliar şi ar putea fi folosită totuşi numai ca perfecţionare continuă de-a lungul vieţii dar nu ca formare , deoarece se crează o dezumanizare la nivelul individului. „



2.Parerile elevilor :  


"Şcoala este cel mai preţios spaţiu în care ne putem dezvolta, atât pe plan intelectual cât şi fizic. Din perspectiva mea , este chiar o a doua casă , şi de aceea consider că ar trebui facută şi întreţinută în aşa fel încât studiul şi dezvoltarea să se facă într-un mod armonios. Prefer şcoala reală, însă modernă şi atractivă. Prin modern mă refer la faptul că ar fi necesare unele dotări în orice şcoală, cum ar fi : laptopuri sau calculatoare personale , materiale auxiliare pentru înţelegerea şi aplicarea informaţiilor teoretice dar şi o igienizare totală a întregii şcoli, şi nu în cele din urmă cei mai pregătiţi şi experimentaţi profesori. Nu îmi doresc o şcoala virtuala , deoarece aceasta ar forma adevaraţi paraziţi ai societăţii , oameni nesociabili şi sedentari , care nu ar reuşi să progreseze foarte mult de-a lungul vieţii „.


„ Şcoala tradiţionala :

- mult prea rigida,strictă

- oferă prea multe informaţii

- elevii trebuie să înveţe mult

- nu este dotată cum ar trebui

Şcoala modernă :

- mai eficientă decât cea tradiţională

- elevii învată logic şi nu mai tocesc informaţiile

- are diferite dotari care ajută elevii ( laptopuri , videoproiectoare , laboratoare)" 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu