Imagine aspect

Imagine aspect

Faceți căutări pe acest blog

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

Fericit e cel ce se trezeste dimineata cu zambetul pe buze.

duminică, 24 aprilie 2016

Dansuri - miscari


Mai jos va prezint trei dansuri creative pentru cei mici : 









Ken Robinson II




- Am sa-ti spun ceva ... 
- Ce anume ?
- Ken Robinson a scris carti ! 
-  Ce carti a scris Ken Robinson ? 
- Vom afla in aceasta postare ! 






marți, 19 aprilie 2016

Educatie II

                             Păreri despre ŞCOALA TRADIŢIONALĂ /  ŞCOALA MODERNĂ




1.Parerile profesorilor :  


Prof. Boamfă Ion - tehnologii„ Evident că şcoala modernă este superioară celei tradiţionale din punct de vedere al dotărilor şi al accesului la informaţii, deşi subiectele la BAC/ADMITERE LICEU sunt mai mult tradiţionale decât moderne. „ ŞCOALA VIRTUALĂ / ŞCOALA REALĂ „ O combinaţie între şcoala virtuală şi cea reală pentru că :
argumente pro şcoala virtuală :
-accesul la informaţie
-posibilitatea de modelare a unor fenomene
-extinderea modalităţilor de evaluare
argumente contra şcolii virtuale :
-dispare interacţiunea umană şi aspectul de educaţie este diminuat in favoarea celui de instruire
-periculos pentru că induce în mintea elevului senzaţia de irealitate
-nu permite motivarea/stimularea elevului printr-o competiţie cu colegii de clasă. “


Prof. Oprea Cătălina – Matematică “Nu prefer o şcoală virtuală 100%, dar prefer o şcoală computerizată cu multe capacităţi didactice.”

Prof. Busuioc Gabriel – Informatică „ Consider că şcoala virtuală nu trebuie sa înlocuiască şcoala reală dacă tehnologia e absolut necesară in şcoala reală. Nu trebuie uitat că şcoala a fost înfiinţată pentru educaţie nu doar pentru formare, iar rolul/factorul uman este foarte important. În acelaşi timp trebuiesc aduse toate noutăţile tehnologice in şcoală „

Prof. Popescu Elena– Limba si Literatura Romana „ E de preferat o şcoală modernă , în primul rând prin dotări şi mod de lucru. Nu cred în şcoala virtuală pentru că este parţială, ca un auxiliar şi ar putea fi folosită totuşi numai ca perfecţionare continuă de-a lungul vieţii dar nu ca formare , deoarece se crează o dezumanizare la nivelul individului. „

Afla mai multe despre .....

Ken Robinson 



Introducere : 
Sir Kenneth Robinson (născut la 04 martie 1950 ) este un autor englez , vorbitor și consilier internațional privind educația în domeniul artelor la guvern .
El a fost director al artelor in scoli de proiect ( 1985-1989 ) si profesor de arte in educatie la Universitatea Warwick ( 1989-2001 ) , iar acum este profesor emerit la aceeasi institutie .

- Videoclipuri :  

În aceast videoclip Sir Ken Robinson pledeaza pentru o schimbare radicală de la școlile standardizate pentru învățare personalizate :



Ken Robinson pledează, într-un discurs amuzant dar emoționant, pentru crearea unuisistem educațional care să încurajeze creativitatea, nu s-o distrugă : 


- Date personale : 



luni, 4 aprilie 2016

Educatia traditionalista vs educatia moderna

Intrebari constructive 

1.Cum ar arata o şcoală modernă ?
  • Elevii sunt pretutindeni în clasă.
  • Ei se grupează / sunt grupaţi potrivit opţiunilor de studiu şi resurselor asigu-rate de profesor.
  • Elevii privesc unii la alţii, faţă în faţă. Ei comunică. Toţi au şansa dialogului efectiv.
  • În parteneriat cu profesorul ei vor găsi răspunsurile…

2.Ce înseamnă de fapt tradiţional ?


Un cadru tradiţional reprezintă acelaşi cadru în care au învăţat şi generaţiile trecute. Acesta se referă la o clasă în care elevii stau câte doi în bancă, aşezaţi pe rânduri paralele în faţa unui profesor . Predarea este realizată prin simpla dictare, eventual, prin scrierea pe tabla neagră, clasică. Ora se bazează pe transmiterea a cât mai multe informaţii,de cele mai multe ori nefolositoare. Şcoala tradiţională oferă cantitate , nu calitate în ceea ce priveşte informaţiile. După cum putem observa şi din poza de mai sus, nici spatiul în care se desfăşoară orele de curs nu este modern.


Cele mai multe şcoli nu dispun de o dotare adecvată cerinţelor zilelor noastre.
Asistăm la o lecţie obişnuită. Elevii sunt în bănci, unii în spatele celorlalţi, câte unul sau câte doi, ca pe vremea străbunicilor. Toţi au privirile aţintite înainte (acolo sunt catedra şi profesorul). Asta li se cere: privirea în faţă.
Unde găsesc ei răspunsurile la confruntările personale? La profesor, în spatele colegului, departe de zidurile şcolii?...

3.Cum se facea educatia acum 30-40  de ani?
Parintii din ziua de azi pare ca sunt supusi unei “nevoi” sociale de a fi parinti mai buni, mai echilibrati, sa schimbe metodele de educatie traditionale. A fi parinte bun este un “trebuie” in anumite cercuri. Copilul este din ce in ce mai des privit ca o persoana, ca personalitate, ca individ.
Pentru parintii nostri lucrurile pareau relativ simple. Copilul trebuia sa asculte de parintele care prin prisma experientei sale stia ce e mai bine pentru copil, ce drum e mai bun de urmat si ce alegere era mai bine sa fie facuta. Buna crestere a copilului se masura prin nivelul de politete, ascultare, supunere, intr-un cuvant prin “cumintenie”.
4.Care este rolul scolii in educarea copiilor?

Educatia data de parinti nu poate depasi o anumita unilateralitate, caci mediul ramane mereu acelasi. In schimb, scoala este prima particica de lume mare, reala, care vine in intampinarea copilului si care il ajuta sa se desprinda intr-o anumita masura de mediul parintesc si sa ii dezvolte constiinta de sine.

5.Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii in educarea celor mici?

Acestea se fac pe fondul lipsei unui suport informational si emotional adecvat privind rolul de parinte. Nu ne nastem parinti, ci devenim parinti, si toti avem nevoie sa invatam si sa exersam cum putem fi parinti mai buni pentru copiii nostri. Uneori, parintii ajung sa isi trateze copiii ca pe niste obiecte. Copiii pot simti atunci ca nu sunt vazuti, nu sunt ascultati, simt ca parerea sau emotiile lor oricum nu conteaza.




Educatie I

Educatia traditionala vs educatia moderna 



“O educaţie bine facută poate întotdeauna să scoată dintr-un suflet , oricare ar fi el, partea folositoare pe care o conţine.” (Victor Hugo)"

Modelul tradiţional de predare nu răspunde noilor tendinţe in didactica modernă, fiind fondat pe „triada învăţare frontală – studiul manualului – chestionarea”, pe un model de învăţare pasiv. În mod tradiţional, cadrului didactic îi revine rolul major şi activ în cadrul procesului didactic (cel de emiţător), acela de a transmite cunoştinţele spre un receptor aproape pasiv, determinat să memoreze şi să reproducă informaţia.
Noul model de învăţare este un model activ şi presupune implicarea directă a elevului în procesul de dezvoltare a capacităţilor de învăţare, în asimilarea cunoştinţelor şi dobândirea gândirii critice. Acest model impune în activitatea la clasă un nou tip de relaţionare pe mai multe direcţii: profesor – elev, elev – elev, elev – profesor, aflate în opoziţie cu tipul unidirecţional profesor – elev ce caracterizează modelul standard.



  Profesorul modern lucrează împreună cu elevii săi, cooperând în vederea reuşitei învăţării.
Rolurile sunt bine stabilite: profesorul stimulează căutarea şi descoperirea, iar elevii se vor ocupa de activităţile de căutare şi descoperire, ei participând activ şi conştient la asimilarea cunoştinţelor şi formarea personalităţii. Astfel, se creează un parteneriat în vederea atingerii obiectivelor propuse, a unui standard cât mai înalt în educaţie. Lucrând împreună cu elevii săi, profesorul poate regla şi ameliora activitatea pe parcursul desfăşurării procesului de predare-învăţare şi, nu în ultimul rând, poate aprecia just valoarea eforturilor de învătare depuse de către elevi pe parcursul activităţilor desfăşurate. Foarte importantă în procesul de învăţământ este strategia de instruire deoarece ea reprezintă modul în care profesorul reuşeşte să aleagă cele mai potrivite metode, materiale şi mijloace, să le combine şi să le organizeze într-un ansamblu, în vederea atingerii obiectivelor propuse.
  Noile tehnologii au produs schimbări, modificări în toate domeniile și era de așteptat ca la un moment dat acest progres să influențeze și procesul de predare-învățare.Astfel elevii sunt nevoiți să învețe să gestioneze un număr impresionant de informații,să le analizeze, să ia decizii să- și dezvolte cunoștințele pentru a face față provocărilor tehnologice actuale. În ceea ce privește personalul didactic, sunt necesare eforturi de formare profesională. 
Totalitatea instrumentelor care aparțin tehnologiei informațiilor și comunicării sunt binecunoscute sub denumirea de TIC. În această categorie aș include: calculatorul, internetul, poşta electronică, imprimanta, videoproiectorul.








marți, 22 martie 2016

Top 3

 Imaginea mea 
( reflectata printr-o poza ) 



  • Top imagini in care se regasesc diferite citate care ma reprezinta : 

TOP 1 :   















TOP 2 : 












TOP 3 : 



luni, 21 martie 2016

Hai sa aflam !

Intrebari despre educatie 


1.Cum se face acomodarea copiilor?

   Dupa parerea mea este unul din criteriile esentiale, pentru ca de etapa de acomodare depinde reusita integrarii copilului in colectivitate. Fiecare parinte are pareri diferite despre cum ar trebui facuta acomodarea, nu voi insista aici asupra subiectului, dar este important ca dorintele parintilor sa se potriveasca bine cu ceea ce ofera gradinita pentru adaptarea din primele saptamani.

2.Exista un sistem de supraveghere video?
 

  Aceasta este o informative foarte utila, pentru ca parintele sa isi poata vedea copilul atunci cand este la gradinita. de asemenea trebuie intrebat ce zone sunt acoperite de sistemul video, adica daca se vede doar sala de activitati sau si cea de masa si de somn.
3.Ce metode de educatie se folosesc si cum se aplica acestea ?

   Intrebarea este utila mai ales la gradinitele cu metode alternative de educatie, unde este important ca parintii sa stie cum sunt aplicate principiile acelei metode in activitatile copilului, mai ales ca abordarile difera destul de mult de la o gradinita la alt . 

Cele 8 metode

8 metode prin care să dezvoltam gandirea




1. Încearcă lucruri noi :
Indiferent de natură, încearcă lucruri noi. Încearcă un nou stil de muzică, un nou tip de mâncare, noi tipuri de activitate. Călătorește dacă nu ai facăt-o. Fă-ți o listă cu locurile pe care ți-ar plăcea să le vizitezi și du-te acolo. Încearcă lucruri noi și vezi care ți se potrivește.
2. Pune-ți întrebări în legătură cu orice :
Indiferent că este o credință pe care o ai, o idee sau chiar și o activitate, învață să te autoevaluezi și să îți pui întrebări în legătură cu orice. Înainte de a cere părerile celorlalți, cere-ți o părere ție și gândește totul din cât mai multe perspective.
3. Obișnuieste-te cu negativitatea celorlalti :
Cei cu gândire convențională vor avea mereu ceva negativ de spus și în mod sigur nu vor fi de acord cu tine, așa că învață să te obișnuiești cu astfel de oameni și cu părerile pe care acești oameni le au. Atât timp cât vei ține cont de spusele lor, dezvoltarea unei gândiri „out of the box” va fi imposibilă.
4. Părerile diferite față de ale tale
Discută cu cei care au o părere diferită de a ta și încearcă să le înțelegi ideile. Acceptă-le punctele de vedere, cu toate că sunt diferite de ale tale, și încearcă să găsești acele detalii care îți vor fi benefice sau te vor ajuta.
5. Discută cu oamenii diferiți :
Fie că sunt mai tineri, mai bătrâni, pensionați, din alte țări, cu diferite meserii, cu diferite gusturi, etc. discută cu aceste persoane și învață din experiențele pe care le-au trecut. Te-ar putea uimi cât de multe au ceilalți de spus.
6. Încearcă lucruri noi și nesigure :
S-ar putea ca multe din ideile care-ți vin în minte să nu fie atât de sigure precum altele sau precum așteptările tale. Însă, acelea care nu necesită prea multe resurse ar trebui încercate fără vreun semn de întrebare. Tot ce ai nevoie este o doză de nebunie ( pe care sunt sigur că o ai ) și multă voință și perseverență.
7. Învață din ceea ce nu funcționează :
Se întâmplă de prea multe ori ca atunci când ceea ce întreprindem nu ne atinge așteptările, să ne împotmolim atât de rău încât să renunțăm. Eșecul nu este acel lucru de care ar trebui să ne temem, așa cum ni s-a tot transmis până acum. Eșecul este acel lucru din care trebuie să învățăm cât mai multe cu putință, pentru a ne asigura că acesta nu se repetă în exact aceleași ipostaze.
8. Nu te lua prea în serios :
Umorul este o sursă excelentă pentru creativitate. Zâmbește cât mai des, mai ales atunci când lucrurile nu merg așa cum vrei tu. Indiferent care ar fi situația, zâmbește și ai grijă ca activitățile pe care le întreprinzi să aibă și o doză de amuzament.
Aceste 8 activități reprezintă un prim pas și au scopul de a crea un șablon în gândirea și obiceiurile tale ce te vor face să te simți mult mai confortabil cu toate noile idei, în general. Odată ce creezi această fundație, vei fi pregătit să faci următorii pași, devenind mult mai deschis către ideile noi.

Despre blogul " psihologia educatiei in viata "

http://puimirelapsiholog.blogspot.ro/



  • Imaginea blogului :
  • Cele mai populare postari : 

  • Un material interesant : 




joi, 10 martie 2016

Scoala altfel

Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” 

       Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 18-22 aprilie 2016 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.  
    Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
     Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 18 aprilie 2016. Activităţile propuse exced curriculumul naţional şi sperăm să aducă plus-valoare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi.
    Partenerii Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice în acest demers sunt numeroși. În primul rând, e fiecare dascăl şi elev din România. Totodată, ne bucurăm de sprijinul structurilor reprezentative ale elevilor, prin intermediul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi al organizaţiilor non-guvernamentale care se vor implica direct, prin proiecte implementate voluntar şi gratuit la nivelul şcolilor.

Aceste activități se vor organiza sub diferite forme, de exemplu: 

- ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică;

 - competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului; 
- mese rotunde, dezbateri; 
- activități de voluntariat sau de interes comunitar; 
 

- proiecte comunitare, de responsabilitate socială; 
 - schimburi de experiență; 
- vizite de studii; - tabere/școli de creație sau de cercetare;
 - parteneriate educaționale și tematice la nivel de unități de învățământ, pe plan intern și internațional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă și în proiecte.





miercuri, 9 martie 2016

Mediul virtual

  

   Drepturile de autor

    in mediul virtual 



    Realitatea virtuala ( RV. ) este o metodoligie noua care imbina informatica , optica si robotica . In universul perceptibil , realitatea virtuala defineste spatiul care se suprapune realului ,fara a interfera cu el . Incursiunea in virtual este o calatorie intr-o regiune improbabila , generata din date numerice stocate in caculator .      Realitatea virala este , in sensul etimologic al cuvantului , o utopie : este in fapt , un " non-spatiu " , ea propune o calatie catre caieri . 

Termenul de realitate virtuala , intrat in limbajul curent adica si " mediul virtual " pune accnetul  mai ales pe implicatia imersiunii omului in lumea artificiala . Termenul " mediu " exclude ambiguitatea atasata cuvantului " realitate " , el marcheaza distanta fata de simulare care presupune reproducerea exacta a realitatii .  Acest termen evoca imersiunea , pozitia operantorului in centrul universului care se construieste imprejurul sau .       

Mediul virtual asigura o experienta multidimensioala , generata total sau partial de calculator si susceptibila de a fi validata sau nu de participantul pe plan cognitiv . Realitatea virtuala nu a inventat lumile virtuale ,ea le-a imprumutat de la simulare , care a precedat realitatea virtuala .     

Despturile de autor sau copyright reprezinta ansamblul prerogativelor de care se bucura autorii cu referire la operele create . Instutia dreptului de autor este instrumentul de protectie a creatorilor si operelor lor .

  

   Autorul poate fi doar o persoana fizica care in urma unui efort creativ independent a relizat o creatie .
 Proprietatea intelectuală este intangibilă chiar dacă manifestarea sa exterioară este una vizibilă sau exprimată material. Astfel, o pictură este un obiect tangibil, dar obiect al proprietăţii intelectuale îl reprezintă creativitatea autorului.
   Proprietatea intelectuală este rezultatul unei activităţi umane chiar dacă în timpul creaţiei intervine şi un aparat, precum computerul în cazul persoanei care realizează un program pentru calculator.
    Titularul dreptului intelectual are capacitatea legal recunoscută de a autoriza sau interzice accesul anumitor persoane la creaţia sa în sens de utilizare, reproducere, etc.
                           
Legea copyrightului impiedica folosirea neautorizata(reproducerea, republicarea, obtinerea de foloase materiale, etc.) a materialelor ce se supun acestei legi. Proprietarul de drept al materialului in cauza si numai acesta, poate autoriza reproducerea electronica sau sub orice alta forma, multiplicarea si distribuirea acestuia. Cand un anume autor incalca legea copyright-ului acesta comite o infractiune.
      In momentul in care un provider de internet constata ca un anume utilizator incalca dreptul de autor asupra unui material oarecare, contul de internet poate fi dezactivat. Mai mult, daca asemenea informatie este gazduita pe un site oarecare acelasi provider poate bloca accesul utilizatorilor la respectivul site si/sau stergerea contului celui ce incalca legea.

         In momentul in care un provider de internet constata ca un anume utilizator incalca dreptul de autor asupra unui material oarecare, contul de internet poate fi dezactivat. Mai mult, daca asemenea informatie este gazduita pe un site oarecare acelasi provider poate bloca accesul utilizatorilor la respectivul site si/sau stergerea contului celui ce incalca legea.
Internetul, drepturile de autor si pirateria sunt subiecte din ce in ce mai studiate si analizate in ultimul timp la nivel global. Sunt problemele cu care ne confruntam foarte des, in diverse circumstante.

 
 
Internetul
 reprezinta pentru fiecare dintre noi mai mult decat o sursa de informatii, este "prietenul" nostru de zi cu zi. Desi, la prima vedere acesta reprezinta un lucru foarte util, el este cel care ne ocupa cea mai mare parte din viata noastra.

luni, 7 martie 2016

Despre blogul lui Anca

 http://ancatirca.blogspot.ro/   


  • Imaginea blogului

Blogul lui Anca dezvaluie o noua viziune despre eductie .


  • Carti publicate



  • Meniul blogului